نظریه تاریخ نویسان درباره تاریخ معماری مصر باستان word

دسته بندي : فنی و مهندسی » شهرسازی
نظریه تاریخ نویسان درباره تاریخ معماری مصر باستان word

مقدمه:
طی سالیان درازی كه از ساختمان هرم بزرگ گیزا می گذرد، این بنای باشكوه بارها و بارها مورد بازدید بزرگان، زورمندان تاریخ، اعم از خلفا، پادشاهان، فرمانروایان و سرداران قرار گرفته است. در این راستا برخی با صدور فرمان تخریب و نابودی هرم و پاره ای نیز همراه با احساس شگفتی و ستایش بوده است.
یادآوری می شود كه علی رغم كوششهای فراوانی كه تاریخ نویسان، پژوهشگران و مصرشناسان بعمل اورده اند، پیشینة تمدن و فرهنگ مصر باستان نیز تاكنون روشن نشده است.
تاریخ نویسان متعصب و تندروی مصری بر پایة گفته های كاهنین مبدأ تاریخ این كشور باستانی را همزمان با آغاز فرمانروائی سلسله خدایان به سال 554/30 ق.م دانسته اند. این در حالی است كه تاریخ نویسان بی طرف شروع تمدن و فرهنگ این كشور را سال 5619 ق.م با آغاز فرمانروایی منس و تشكیل نخستین سلسله از فراعنه می دانند. از این رو نگارنده نیز در این نوشتار میانگین تاریخهای یاد شده را كه از سوی اكثر تاریخ نویسان و مصرشناسان پرآوازه پذیرفته شده است، برگزیده و سال 4800 ق.م را تاریخ آغاز عملیات ساختمانی هرم گیزا قرار داده است.

هرم بزرگ گیزا از زبان تاریخ نویسان و بازدیدکنندگان
هرم بزرگ گیزا از زبان تاریخ نویسان مغرب زمین
اهرام سه گانه و بویژه هرم بزرگ كه در جهان به نام یكی از عجائب هفتگانه نامیده شده است، پس از پایان ساختمان كه متأسفانه از تاریخ دقیق آن آگاهی در دست نیست، بارها و بارها مورد تخریب افراد و گروههای گوناگون قرار گرفته و دیگر بار به فرمان فراعنه و بزرگ مردان تاریخ مصر بهسازی و نوسازی گشته است.
در روند این فراز و نشیب ها، برای آخرین بار پس از 2000 سال در سلسله نوزدهم فراعنه، به فرمان رامسس دوم فرعون دانشمند و هنرپرور، هرم مورد بهسازی بنیادین قرار گرفت، بخشهایی از این ساختمان شگفت انگیز كه گمان می رفت برای همیشه باید از دیدی همگان پنهان بماند، برابر طرح اولیه ساختمان كه كاهنین مورد اعتماد به دست آمده بود، مهر و موم گشت و بدین سان ورود و بازدید از هرم ممنوع گردید.
در این نوشتار كوشش بعمل آمده است كه تا حد امكان سخنان و دیدگاههای نویسندگان و تاریخ نویسانی را كه به برگردان حروف هیروگلیف دسترسی داشته اند گردآوری و چكیدهای از آنها را در اختیار خوانندگان گرامی قرار دهیم.

و در ادامه:
«مانتو»
«دیودورروس»
«استرابو»
«پلی نی بزرگ»
«سولینوس»
«كاسی دوروس»
«ژرار دونوروال»
«موتور آگار»
«پرفسور بروشار»
«ویمان دیكسون»
«بارون دانگلور»
«فردریك لوئی نوردن»
«بنوآدومایه»
«ریشارد فوكل»
«ویلیام گراف» و «عباس پاشا»
بخش 2- هرم بزرگ گیزا از زبان تاریخ‌نویسان ایرانی تبار و عرب زبان
«ابوالفرج»
«مسعودی»
«ماركیزی»
«علی ابن راوندی»
«عبداللطیف»
«ابن ندیم»
«عبدالله محمد ابن عبدالرحیم»
«قاضی ابوعبدالله محمد ابن سلامت»
«ابن خوارجی»
«ابوریحان بیرونی»
«گالیله» از هرم گیزا چه می گوید:
دسته بندی: فنی و مهندسی » شهرسازی

تعداد مشاهده: 2677 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 19

حجم فایل:21 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: