طرح توجیهی و فنی مالی و اقتصادی پرورش 100 راس گوسفند

دسته بندي : کارآفرینی » دام و طیور
طرح توجيهي و فني مالي و اقتصادي پرورش 100 راس گوسفند در 32 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه

رشد بي رويه جمعيت در اکثر کشورهاي جهان مشکلات عديده اي را بوجود آورده که به ناچار دولتمردان را به فکر چاره جويي واداشته است. ولي از آنجا که هيچ تصميم و اقدامي در اين زمينه، نتيجه آني و فوري را در برنخواهد داشت بايستي بالاجبار جهت تغذيه جمعيت رو به تزايد جهان و کشورمان به فکر چاره جويي جدي بود. اين جمعيت متاسفانه از پراکنش نامتعادلي برخوردار بوده و فقط 3/1 آن در کشورهاي پيشرفته مستقر مي باشند و از طرفي کشورهاي پيشرفته توليد80% پروتئين دامي جهان را دارا مي باشند، از اين نسبتها در مي يابيم که بايستي فکر جدي در اين خصوص برداشته شود تا اين نسبت معکوس غذا و جمعيت به يک تعادل نسبي برسد. در آينده ما ديگر جنگهاي نظامي را شاهد نخواهيم بود. بلکه جنگ آينده در خصوص غذا و تامين مايحتاج مورد نياز هر جامعه خواهد بود و در اين ميان کشورهايي مي توانند روي پاي خود بايستند که از توليدات بالاي محصولات کشاورزي و دامي برخوردار باشند و بتوانند علاوه بر توليد غذاي مورد نياز کشور خود، زمينه صادرات اين مواد و فرآورده ها را فراهم آورند.

امروزه در کشور ما، عليرغم واردات مواد غذايي، مصرف سرانه پروتئين دامي داراي متوسط 19 گرم در روز مي باشد و اين در حالي است که متوسط مصرف سرانه اين ماده غذايي 24 گرم در روز و در کشورهاي پيشرفته و توسعه يافته ميانگين سرانه 3/57 گرم در روز مي باشد.

(از F.A.O نقل شده است).

براساس استانداردهاي جهاني مصرف سرانه گوشت قرمز سرانه 5/35کيلوگرم بايستي باشد که در کشورما اين رقم حدود 20 کيلوگرم در سال است و اختلاف زيادي را نسبت به مصرف سرانه جهاني نشان مي دهد. پس با توجه به اين اختلاف جا دارد در اين خصوص سرمايه گذاري انجام پذيرد. تا انشاء ا... در آينده نه چندان دور شاهد قطع وابستگي و حتي صادرات در اين زمينه باشيم.

با توجه به اين که ذائقه ي مردم ايران با گوشت گوسفند گرايشي بيشتر داشته، به نظر مي رسد پروار بندي بره با نياز جامعه هماهنگي بيشتري دارد.







شناسنامه طرح

اين طرح جهت پرواربندي گوسفند در نظر گرفته شده است بطوري که نيمي از نياز غذايي دام به صورت دستي و نيم ديگر با چرا در مراتع خوب تامين گردد و ظرفيت آن مي تواند از مقدار حداقل(100 راس) به بالا تا سقف 2000 راس جهت افراد حقيقي و بيش از 2000 راس جهت افراد حقوقي باشد. ميزان زمين محل تاسيسات و کشت علوفه مطابق ظرفيت دام بوده و لازم است علاوه بر زمين واجد شرايط جهت ايجاد تاسيسات ، به منظور کشت و تامين علوفه مورد نياز زمين مناسب را تهيه کنيم تا بتواند بخشي از علوفه را تامين نمايد. شرايط زمين محل تاسيسات بشرح ذيل مي باشد: رعايت فاصله با کشتارگاه دام يکهزار متر، با کشتارگاه طيور، کارخانه جوجه کشي و کارخانه خوراک دام پانصد متر و با واحدهاي پرورشي سگ و گربه دويست 200 متر مي باشد رعايت فواصل با ساير دامداريها و مرغداريهاي مجاور کمتر از پانصد متر مي باشد که اين مورد در خصوص مرغ اجداد يکهزار و پانصد متر و مرغ لاين سه هزار متر استثناء مي باشد.

تامين هزينه هاي طرح

تأمين هزينه طرح از طريق مجريان طرح انجام مي پذيرد که در اين صورت بهره برداري طرح به سهولت ميسر و درزمان مطلوب انجام خواهد شد.

در صورت تمايل به استفاده از تسهيلات لازم به يادآوري است که هر ساله حدود پنج درصد متقاضيان مي توانند از تسهيلات استفاده نمايند و مابقي آنها درنوبت وام قرار خواهند گرفت ترتيب اولويت بندي جهت اعطا تسهيلات بشرح ذيل مي باشد.



1- پرواربندي(بره- گوساله- شتر)..................................45% تسهيلات

محل اجراي طرح

زمين محل اجراي طرح لازم است ضمن برداشتن کليه شرايط صدور پروانه مسطح و عاري از موانع جهت احداث ساختمان و تاسيسات باشد. موقعيت زمين لازم است بگونه اي باشد تا ساخت وساز براساس جهات اربعه، متناسب با جهت وزش باد غالب منطقه امکانپذير باشد. باتوجه به نوع خاک پي ريزي نيز متفاوت خواهد بود و متراژ مورد نياز بستگي مستقيم با ظرفيت طرح خواهد داشت.



مجوزهاي طرح

جهت اجراي طرح لازم است يکسري مجوزهاي لازم از مراجع ذيربط استعلام از اداره ثبت اسناد واملاک- اداره منابع طبيعي- شهرداري- بخشداري- اداره محيط زيست- شرکت سهامي آب- اداره برق- اداره گاز- اخذ و در صورت مثبت بودن بعد از تأييد مديريت جهاد سازندگي شهرستان وتأييد کميسيون صدور پروانه استان منجر به صدور پروانه تأسيس

خواهد شد، جهت ساخت و ساز لازم است مجوز از دفتر فني استانداري تهيه گردد و پس از اتمام ساخت و سازها پروانه تأسيس اخذ وبر اساس گزارش مراجع ذيربط و تأييد کميسيون صدرو پروانه استان پروانه بهره برداري صادرخواهد شد و به همراه آن مجوز بهداشتي ازدامپزشکي لازم است اخذ گردد.

مدت اعتبار پروانه تأسيس دو سال اززمان صدور بوده و لازم است در طول اين دو سال اقدام به ساخت و ساز نماييم. قابل ذکر است چناچه در طول اين مدت اقدامي جهت احدث بنا صورت نپذيرد امکان تمديد مجدد پروانه نخواهد بود و مجوزهاي صادره باطل خواهد گرديد.

رقباي طرح

در واقع رقباي اصلي همان كساني هستند كه اقدام به نگهداري و پرورش گوسفند مي نمايند وما نيز با ارائه خدمات مطلوب تركه با تغذيه مناسب و رعايت اصول بهداشتي ودر نهايت با مديريت عالي بدست مي آيد بتوانيم از رقبا پيشي بگيريم.

اهداف طرح

اهداف طرح با توجه به شرحي که در مقدمه گذشت بسيار فراگير بوده و در ذيل به مواردي از آن اشاره مي شود:

.تامين بخشي از نياز جامعه به پروتئين حيواني در راستاي تامين امنيت غذايي.

.افزايش توليد ظرفيت دامي

.جلوگيري از کشتار دامها قبل از وزن مطلوب و استفاده بهينه از منابع موجود

.فرآيند نمودن توليدات زراعي و ايجاد ارزش افزوده محصولات زراعي

.ايجاد اشتغال وايجاد در آمد پايدار و سالم براي افراد جامعه

.حفظ مراتع کشور از طريق جلوگيري و کم نمودن فشار چراي دام



سرمايه هاي ثابت كه عبارتند از:

1/1: زمين

2/1 : محوطه سازي

3/1 :ساختمان

4/1 : ماشين آلات و تجهيزات

5/1 :تاسيسات

6/1 :وسايل اداري

7/1 :هزينه هاي قبل از بهره برداري







1/1 زمين

زميني که براي بره ها ساخته مي شود بايد اقتصادي باشد. در آب و هواي نيمه گرم آغل هاي رو باز با استفاده از باد شکن کافي است. در نظر مي گيريمدر جاهاي رو باز براي هر رأس گوسفند?حداقل فضاي باز را به ترتيب زير ايجاد مي كنيم

تمام خاكي:براي هر راس6m2

مفروش: براي هر راس3.5m

/2 استهلاک



استهلاک به تفکيک جهت ساختمان وتأسيسات و ماشين آلات و ادوات به صورت جداگانه محاسبه مي گردد و باتوجه به نوع مصالح بکار رفته استهلاک ساختمان وتأسيسات سي سال در نظر گرفته شده چرا که هر ساله مبلغي صرف تعميرات واحد در پيش بيني هزينه هاي جاري خواهد آمد و هزينه استهلاک ادوات و ماشين آلات نيز 10 ساله درنظر گرفته خواهد شد.

استهلاک ساختمان و تأسيسات = 30 کل سرمايه گذاري در خصوص ساختمان و تأسيسات



3.546.3900 = 30/ 118.213.000



استهلاک ماشين آلات وادوات = کل سرمايه گذاري در خصوص ماشين آلات و ادوات



11.140.000= 10 / 111.400.000







تحقيقات ضميمه

تغذيه

تغذيه ي گوسفندان بايد متناسب با نيازهاي توليدي باشد، به اين معني که ميش هاي شيرده در مقايسه با ميش هايي که در اوايل دوره ي آبستني هستند، نيازهاي غذايي بيشتري دارند. نيازهاي غذايي ميش هاي در حال رشد در مقايسه با ميش هاي بالغ و ميش هاي غير شيرده متفاوت است. در هر مرحله از توليد براي تأمين نيازهاي تغذيه اي بايد انواع و ميزان خوراک به نسبت هاي مختلف مورد استفاده قرار گيرد.



احتياجات غذايي مهم گوسفندان

پنج گروه مهم مواد غذايي که گوسفندان براي سلامتي به آن ها نياز دارند عبارتند از: آب، انرژي (به صورت مجموع مواد قابل هضم TDN بيان مي شود)، پروتئين (به صورت پروتئين قابل هضم بيان مي شود)، مواد معدني که مهم ترين آن ها نمک کلسيم و فسفر مي مي باشد.

آب

آب تميز و فراوان بايد در تمام مواقع در دسترس گوسفندان قرار گيرد. در هواي گرم نسبت به هواي سرد ميزان نياز به آب بيشتر است. ميش هاي شيرده نسبت به ميش هاي غير شيرده نياز بيشتري به آب دارند. همچنين گوسفنداني که علوفه ي خشک مي خورند نسبت به آن هايي که از علوفه ي سبز چرا مي کنند، يا علف تازه و آبدار مي خورند، نياز بيشتري به آب دارند. در صورتي که آب کثيف و راکد باشد، گوسفندان به اندازه ي کافي آب نمي خورند. اگر گوسفندان کم آب بخورند غذاي کمتري هم خواهند خورد، به اين ترتيب فعاليت آن ها کم مي شود و بر سلامتي آن ها اثر مي گذارد.

انرژي

رژيم غذايي گوسفندان اغلب کمبود انرژي دارد. قسمت اعظم اين نياز توسط علوفه تأمين مي شود که به صورت علوفه ي خشک، چراي مراتع يا علوفه ي تازه است. علوفه ي رسيده انرژي کمي دارد و نمي تواند نياز ميش ها را از نظر انرژي به خصوص در 6 هفته ي آخر دوره ي بارداري و نياز ميش هاي شيرده يا جوان را تأمين نمايد. بدين ترتيب براي تأمين انرژي بايد ذرت، ذرت خوشه اي، جو يا گندم جهت تغذيه ي گوسفندان استفاده نمود.

پروتئين

بيشتر پروتئين مورد نياز از طريق علوفه هاي مرغوب تأمين مي شود. رژيم هاي غذايي فاقد علوفه ي خشک مغذي بايد با استفاده از مواد غذايي که پروتئين خوبي دارند مثل کنجاله ي تخم پنبه و کنجاله ي سويا غني شود.

مواد معدني

هر گوسفند روزانه gr 7 تا gr 15 نمک احتياج دارد. اگر نمک به اندازه ي کافي به گوسفند نرسد، به ميزان کافي تغذيه نخواهد کرد. استفاده از نمک خورد شده يا نمک نرم بهتر از نمک سنگي است. گوسفند به جاي ليسيدن سنگ نمک، آن را مي جود و به اين ترتيب امکان شکستن دندان ها زياد مي شود. گوسفند نياز خود را به نمک با استفاده از نمک نرم سريع ترمرتفع مي کند و مي تواند زمان بيشتري صرف خوردن غذاي خود کند.

علوفه اغلب به اندازه ي کافي کلسيم دارد ولي فسفات آن کم است، در مورد غلات بايد گفت که به اندازه ي کافي فسفات دارد ولي کلسيم آن کم است. از آن جا که اغلب گوسفندان علوفه مي خورند، در رژيم غذايي آن ها مقدار فسفات کم است. با تهيه ي مخلوط نمک و فسفات کلسيم به نسبت 4 به 1 نياز تغذيه اي گوسفندان به نمک و فسفر را مي توان تأمين نمود. مخلوط اخير را مي توان به طوردلخواه به گوسفند داد.

ويتامين ها

گوسفندان به ويتامين هاي E ,D ,Aو K نياز دارند، ولي در مورد ويتامين هاي C و Bکمپلکس که باکتري ها آن ها را در شکمبه (معده ي اول) توليد مي کنند اين طورنيست. رژيم غذايي اغلب ميش ها شامل مقدار مناسبي از ويتامين هاي E ,D ,Aو K مي باشد، ولي مواد غذايي شامل علوفه هاي رسيده ي خشک که تازه نيستند، از نظر ويتامين A کمبود دارند. بيشتر اوقات لازم نيست ويتامين A اضافي به گوسفندان داده شود. اگر گوسفندان در معرض نور خورشيد باشند و يا علفي که در رژيم غذايي آن ها مورد استفاده قرار مي گيرد به اندازه ي کافي در معرض نور خورشيد رار گرفته باشد، کمبود ويتامين D نمي تواند مشکلي به وجود آورد.
دسته بندی: کارآفرینی » دام و طیور

تعداد مشاهده: 1897 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:51 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: