تاریخچه کامپیوتر

دسته بندي : فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT
تاریخچه کامپیوتر


فصل اول - تاریخچه:
همزمان با شناسائی عدد، برای بشر این نیاز پیدا شد تا راهی بیابد كه محاسبه را ساده‌تر انجام دهد. اولین وسیله‌ای كه انسان از آن در امر شمارش كمك گرفت است، شاید انگشتان دست باشد. در مراحل بعدی «چوب خط» به عنوان یك ماشین ساده كه می‌توانست در امر شمارش انسان كمك كند، به كار آمد. گاهی نیز دسته‌های نی و چوب‌های باریك جانشین «چوب خط» می‌شد و زمانی نیز سنگ ریزه‌ها همین نقش را ایفامی كردند. بعدها، چرتكه به عنوان یك ماشین حساب كار آمد مورد بهره برداری قرار گرفت، تا این كه در قرن هفدهم، اولین ماشین حساب واقعی تاریخ پا به عرصه هستی نهاد.
در سال 1641، فردی فرانسوی به نام بیلز پاسكال ماشین جالبی ساخت كه به «ماشین حساب پاسكال» معروف شد. در ماشین حساب پاسكال 6 چرخ دندانه دار نصب شده بود و هر چرخ ده دندانه داشت. هر دندانه نمایشگر یكی از ارقام صفر تا 9 بود. این چرخ‌ها طوری در جوار یكدیگر قرار گرفته بودند كه دوران كامل یك چرخ، دوران چرخ‌های بعدی به‌اندازه یك دندانه را باعث می‌شد. علاوه بر این، چرخها از راست به چپ به ترتیب نماینده مرتبه‌های یكان، دهگان، صدگان،...عدد بودند.
سی سال پس از پاسكال، یك ریاضی دان آلمانی به نام لایبنیتز در تكمیل اختراع پاسكال كوشید و ماشینی ساخت كه به كمك آن می‌شد اعمال ضرب و تقسیم را نیز انجام داد و حتی جذر گرفت. ابتكار لایبنیتز بسیاری از مشكلات فنی ماشین را برطرف كرد و راه را برای تكامل این ماشینها گشود. با این حال، موضوع ماشینهای حساب سالها به بوته فراموشی سپرده شد و تنها صاحبان صنایع برای ساخت و رواج این ماشینها كوششهایی انجام دادند.
در قرن نوزدهم یك ریاضیدان انگلیسی به نام چارلزبابیج به فكر طرح یك ماشین حساب خودكار افتاد كه با كارتهای سوراخ شده ، اطلاعات و ارقام را می‌پذیرفت. در سال 1890دانشمند جوانی به نام هلریت، با توجه به نیازهای آمارگران، از كارتهای سوراخ شده و دستگاههای شمارنده این كارتها استفاده كرد.

مثلاً برای تفكیك زن و مرد، سمت چپ یا راست كارت سوراخ می‌شد و با تكامل دستگاه هلریت، وی ماشینهایش را در نیویورك، پاریس و سن پترزبورگ به نمایش گذاشت. علی رغم استقبال كم از این دستگاه، جمعی از بازرگانان آمریكایی، ازجمله توماس واتسون، به فكر خرید امتیاز ساخت ماشینهای هلریت افتادند. او بنیانگذار International Business Machines یا IBM است.




فهرست:


فصل اول: تاریخچه

فصل دوم: تعریف کامپیوتر

فصل سوم: تقسیمات علوم كامپیوتر

فصل چهارم: ساختمان كلی كامپیوتر
دسته بندی: فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT

تعداد مشاهده: 2086 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: ورد و قابل ویرایش

تعداد صفحات: 40

حجم فایل:30 کیلوبایت

 قیمت: 29,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: